DESPRE NOI

servicii conta

Scurt preambul

Intr-o societate moderna, in continua evolutie, statul detine o putere exorbitanta in raport cu platitorii de impozite, taxe si contributii si ceilalti “simpli” contribuabili. Balanta este tinuta in echilibru si prin modul in care companiile/contribuabilii inteleg si stiu sa se inconjoare de specialisti veritabili in toate domeniile conexe vietii economice, insusi scuccesul in business depinzand de aceasta viziune manageriala. Dezvoltarea econmico-sociala si ridicarea standing-ului cetatenilor imprima aceasta “concupiscenta” statului, in colectarea impozitelor si taxelor si largirea bazelor de impozitare, acesta lansand proceduri din ce in ce mai cuprinzatoare, costisitoare si presante, carora fiecare companie trebuie sa li se conformeze pentru a respecta regulie jocului economic.

Pentru aceasta existam noi, un colectiv mixt de specialisti, cu o bogata experienta in domeniul financiar-contabil si fiscal, care va punem la dispozitie un pachet solid si imperios necesar de servicii destinate oricarei companii care activeaza pe piata autohtona, indiferent de talia si domeniul de activitate ale acesteia, echipa noastra incluzand experti contabili, inspectori salarizare, inspectori resurse umane, consultanti fiscali, auditori statutari.

Nu in cele din urma, existam si pentru a va proteja legal impotriva eventualelor abuzuri din partea organelor fiscale, precum si pentru a va consilia referitor la eventualele riscuri in materia optimizarii fiscale planificate, asa cum este definita in literatura de specialitate.

Lista sumara a serviciilor integrate de contabilitate oferite

  1. Contabilitate financiara si de gestiune (servicii complete de contabilitate, inclusiv contabilitatea productiei)

Cu o experienta manageriala, in activitatea contabila, de peste 15 ani, mereu preocupati de legislatia financiar-contabila si fiscala, precum si de acuratetea inregistrarilor contabile, pentru potentarea maximala a principiului contabil al reprezentarii exacte, ce conduce la o imagine fidela a pozitiei firmei/organizatiei, consideram ca toate eforturile legislative din ultima vreme pun in matca fireasca rolul contabilitatii, atat pentru omul de afaceri, ca si creator de valoare adaugata/plusvaloare, cat si pentru stat, ca decident al repartizarii resurselor in beneficiul mutual al tuturor.

Este si motivul pentru care avem adresabilitate directa firmelor cu activitate de productie.

Pe langa serviciile de specialitate in complexul domeniu al contabilizarii productiei obtinute (produse finite, semifabricate, produse reziduale) si al productiei in curs de executie (productie neterminata), prin know-how-ul desavarsit dobandit de-a lungul timpului, organizam si fluxul informational aferent activitatii contabile si financiare, instruirea la locul de munca a personalului delegat, elaborarea si implementarea de proceduri specifice etc. Consideram ca detinem un avantaj competitiv in contabilitatea productiei, deci accentuam rigorile legale si informationale ale reflectarii acesteia, ca operatiuni contabile si economice de mare importanta, intr-un domeniu laborios, dar frumos.

Spicuim, de asemenea, cateva din activitatile noastre principale (ca importanta) efectuate atunci cand un client apeleaza la externalizarea serviciilor de contabilitate catre cabinetul nostru, cf. art. 10 alin. 2 din Legea 82/1991 republicata:

- expertiza/audit din punct de vedere fiscal si financiar-contabil al obiectului de activitate inainte de initierea unei afaceri si/sau pe parcursul derularii acesteia

- elaborarea manualelor de politici si proceduri contabile, specifice fiecarei companii

- asigurarea implementarii politicilor si procedurilor la nivelul fiecarui departament vizat

- stabilirea de monografii contabile specifice obiectului de activitate

- delegarea/detasarea de personal calificat in vederea colaborarii cu clientul

- instruirea personalului propriu al clientului, angrenat in activitatea financiar-contabila si conexa

- asigurarea standardelor profesionale si deontologice

- implementarea de proceduri speciale de confidentialitate, la cererea clientului.

Exemplu important, mai ales in cazul societatilor cu activitate de productie: Cf. Art. 7 alin. 1 al Legii 82/1991, cu modificarile si completarile ulterioare, agentii economici au obligatia efectuarii inventarierii generale a elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii. Din pacate, multe companii au tendinta tratarii superficiale a acestei dispozitii legale exprese, banala doar in aparenta. Aveti idee cate prezumtii solide ale organului fiscal, autor al inspectiei fiscale, puteti demonta printr-o inventariere corecta? ...mai ales ca multe companii au retetare de productie fluctuante… O sa descoperim impreuna, in calitate de client al nostru.

Un alt exemplu cu amplitudine este solidul rationament profesional in urma caruia am sfatuit clientii nostri sa nu considere deductibil fiscal suplimentul de amortizare rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale, desi normele legale pareau sa permita. Timpul ni l-a validat pe deplin prin aplicarea retroactiva a nedeductibilitatii.

NB: Putem contracta refaceri/revizuiri contabile, in urma analizei de la punctul 3, iar pentru clientii care doresc sa initieze o afacere se impune o analiza preliminara exhaustiva a normelor legale incidente domeniului lor de activitate viitor. Refacerea/revizuirea contabilitatii vizeaza interiorul perioadei de prescriptie in care organul fiscal competent poate sa-si excercite dreptul de impunere si de ajustare/modificare a bazei de impunere.

  1. Consultanta financiar-contabila si fiscala

Specialistii nostri in domeniul fiscal va ofera cele mai bune sfaturi si orientari, in special in sfera dreptului material fiscal (inclusiv in mult disputatul domeniu al fiscalitatii proiectelor/investitiilor/dezvoltarilor imobiliare; de exemplu, printr-o interpretare judicioasa a normelor legale existente la momentul respectiv, specialistii nostri au anticipat hotararea CJUE in speta Salomie si Oltean si, astfel, clientii nostri care ne-au urmat sfaturile au fost feriti de expunerea la costisitoarele urmari ale acesteia).

De asemenea, prin faptul ca serviciile noastre de contabilitate sunt de buna calitate, oferim o baza de conlucrare pentru colegii juristi/avocati in ceea ce priveste tratarea problemelor inerente de drept procedural fiscal cu care se confrunta orice companie.

  1. Expertiza contabila amiabila/audit intern

In urma solicitarii Dvs., putem  efectua expertize la cerere (expertiza amiabila), precum si audit financiar-contabil, conform pct. 139 ROF CECCAR si OUG 65/1994 republicata, destinate uzului managementului si nu numai.

In vederea intocmirii unui raport asupra opiniilor si constatarilor noastre, cf. art. 2 din OUG 65/94, vom avea in vedere analize referitoare la efectuarea urmatoarelor lucrari (nelimitativ): organizarea și tinerea contabilitatii, inclusiv în cazul sistemelor informatice; organizarea sau controlul regularitatii si sinceritatii sistemului; evaluari de bunuri si active patrimoniale; intocmirea si depunerea declaratiilor fiscale; probleme de TVA si impozite; fiscalitate imobiliara; intocmirea declaratiilor fiscale anuale; circulatia documentelor si informatiilor; analiza si organizarea fluxului informational; tinerea contabilitatii financiare si de gestiune; pregatirea lucrarilor pentru intocmirea situatiilor financiare; lucrari, declaratii si operatiuni financiar-contabile si/sau fiscale lunare si trimestriale.

Precizam ca, in conformitate cu prevederile Noului Cod de procedura fiscala si Normelor deontologice specifice, vom respecta toate cerintele de confidentialitate in vederea intocmirii acestui raport catre management, urmand sa discutam detaliat conform specificitatii societatii Dvs.

  1. Contabilitate si consultanta financiar-contabila in materia procedurilor de insolventa si de prevenire a insolventei

Exemplu: Care este tratamentul corect al haircut-ului? etc.

  1. Consultanta si servicii de salarizare si gestiune resurse umane

In cazul externalizarii, se realizeaza integral prin inspector salarizare si inspector resurse umane.

 

Disclaimer: Toate aspectele relevate in prezenta au un caracter pur informativ, fara a putea produce consecinte juridice de orice fel, iar contractarile se vor baza doar pe discutii personalizate.

IMAG0130
IMAG0120
IMAG0138
IMAG0147